Ingrediente
Blat, -6 oua, -cca 75 g de zahar, -1,5 lingurita de zeama de lamiie, -cca 75 g de faina, -3 linguri de cacao, -cca 1/2 lingurita de praf de copt, , Crema, -150 g de unt, -cca 70-75 g budinca de vanilie(eu,folosesc,de obicei “Custerd”-un fel de budinca ), -450 -500 ml de lapte, -90 g de zahar, -citeva picaturi de esenta de vanilie, , Sirop, -225 ml de apa, -90 g de zahar, -esenta de rom, , Décor, -375ml de frisca lichida, -zahar pudra,dupa gust, -bombonele mici,ciocolata rasa,cacao…
Dificultate: Medie | Timp: 3h
27 voturi
Mod de preparare
Se pune,apoi,faina,cernuta de 2 ori,cu praful de copt si cacaua;se mesteca,usor,cu o lingura de lemn,sa nu mai fie cocoloase.
Apoi,se pune,intr-o tava,cu hirtie de copt,la foc mediu,cca30 minute;eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de cca 34 cm.
Crema:intr-o cratita,se pune budinca,zaharul,laptele(eu,asa fac);se mesteca,apoi se pune pe foc si,mestecind tot timpul,se lasa pina fierbe.Se ia,apoi,de pe foc si,cind e rece,se pune peste untul moale,amestecat.Se mixeaza cele 2 f.bine,se pune putina esenta de vanilie.
Sirop:se fierbe apa(225 ml) cu 90 g de zahar;cind fierbe,se stinge focul;cind e rece,se pune esenta de rom,dupa gust.
Asamblare:blatul,rece,se insiropeaza cu tot siropul(tot rece);daca vi se va pare mult,nu va speriati;va fi absorbit.
Dupa ce siropul e absorbit,se pune crema;se uniformizeaza.Peste crema,se pune frisca.In frisca,se fac niste dire,cu o furculita.Deasupra se poate pune niste bombonele mici,ciocolata rasa,cacao…
Eu,am pus ciocolata rasa.
Se da,apoi,la frigider,cel putin 4-5 ore.
Se taie patrate,mici(cca 3,5/3,5 cm).
Pentru reteta aceasta,m-am inspirit de la:
http://www.ardei-iute.ro/retete-culinare-ardei-iute/cuburi-de-gheata.html
Eu am facut 1 portie si jumatate.
Dar,daca vreti rezultate,mai bune,pt.o tava ca cea folosita de mine,faceti blatul dublu(cantitate),crema 1 portie si jumatate(cum am scris-o si am facut-o),siropul dublu,frisca:cel putin 500 ml.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011
Arata minunat!
Czompa (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2010
Minunata!
kok miori (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2010
Foarte frumoasa prajitura si bineinteles buna am s-o incerc,sper ca cantitatile sint corecte.
husni (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2010
Nu vei regrete,Ramona! Custerdul e f.bun,facut fara nimic(ca o budinca). Va invit,cu multa placere,Mari si Mihaela!
mia (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2010
Super,arata de iti lasa gura apa...felicitari....*****
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010
Delicioase si aspectuoase prajiturelele tale!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010
Superba! Pot sa mai iau una si de aici?
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010
Absolut delicios!!!prezentare de nota 20 :) Am vãzut praf "custard" in magazine, este timpul sã il folosesc...