Cuburi de gheata

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Cuburi  de  gheata

Ingrediente

  • Blat
  • -6 oua
  • -cca 75 g de zahar
  • -1,5 lingurita de zeama de lamiie
  • -cca 75 g de faina
  • -3 linguri de cacao
  • -cca 1/2 lingurita de praf de copt
  • Crema
  • -150 g de unt
  • -cca 70-75 g budinca de vanilie(eu,folosesc,de obicei “Custerd”-un fel de budinca )
  • -450 -500 ml de lapte
  • -90 g de zahar
  • -citeva picaturi de esenta de vanilie
  • Sirop
  • -225 ml de apa
  • -90 g de zahar
  • -esenta de rom
  • Décor
  • -375ml de frisca lichida
  • -zahar pudra,dupa gust
  • -bombonele mici,ciocolata rasa,cacao…

Mod de preparare

Pentru blat,se bat bine albusurile,se pune zaharul si zeama de lamiie;se bate in continuare,pina cind nu mai simtim zaharul.Se adauga,apoi, galbenusurile si se bate,compozitia,dar,nu mult;doar pina cind compozitia e omogena.

Se pune,apoi,faina,cernuta de 2 ori,cu praful de copt si cacaua;se mesteca,usor,cu o lingura de lemn,sa nu mai fie cocoloase.

Apoi,se pune,intr-o tava,cu hirtie de copt,la foc mediu,cca30 minute;eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de cca 34 cm.

Crema:intr-o cratita,se pune budinca,zaharul,laptele(eu,asa fac);se mesteca,apoi se pune pe foc si,mestecind tot timpul,se lasa pina fierbe.Se ia,apoi,de pe foc si,cind e rece,se pune peste untul moale,amestecat.Se mixeaza cele 2 f.bine,se pune putina esenta de vanilie.

Sirop:se fierbe apa(225 ml) cu 90 g de zahar;cind fierbe,se stinge focul;cind e rece,se pune esenta de rom,dupa gust.

Asamblare:blatul,rece,se insiropeaza cu tot siropul(tot rece);daca vi se va pare mult,nu va speriati;va fi absorbit.

Dupa ce siropul e absorbit,se pune crema;se uniformizeaza.Peste crema,se pune frisca.In frisca,se fac niste dire,cu o furculita.Deasupra se poate pune niste bombonele mici,ciocolata rasa,cacao…

Eu,am pus ciocolata rasa.

Se da,apoi,la frigider,cel putin 4-5 ore.

Se taie patrate,mici(cca 3,5/3,5 cm).

Pentru reteta aceasta,m-am inspirit de la:

http://www.ardei-iute.ro/retete-culinare-ardei-iute/cuburi-de-gheata.html

Eu am facut 1 portie si jumatate.

Dar,daca vreti rezultate,mai bune,pt.o tava ca cea folosita de mine,faceti blatul dublu(cantitate),crema 1 portie si jumatate(cum am scris-o si am facut-o),siropul dublu,frisca:cel putin 500 ml.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise