Cuburi de nuci si ciocolatã

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cuburi de nuci si ciocolatã

Ingrediente

  • 300 gr. zahãr pudrã
  • 2 ouã
  • 100 gr. unt
  • 400 gr. fãinã
  • 40 gr. cacao neagrã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 250 ml. lapte
  • 100 gr. nuci mãcinate
  • sare
  • Pt. glazurã:200 gr. ciocolatã culinarã ( 70% cacao)
  • putin ulei sau unt
  • alune sau nuci tocate

Mod de preparare

1)Se unge o formã cu unt si tapeteazã cu fãinã.

2)Untul topit se mixeazã cu gãlbenusurile, zahãrul si cacao.

Albusele se bat separat cu un praf de sare.

Peste compozitia de gãlbenuse se pune treptat:laptele , fãina si praful de copt. Se amestecã bine si la final se adaugã nuca si albusele spumã.

3)Se toarnã in tava unsã si se dã la copt la foc mediu timp de 40 min.

Dupã ce a copt se lasã la racit.

Intre timp se topeste ciocolata ruptã bucãti, impreunã cu putin ulei sau unt.Se intinde imediat peste prãjiturã.Deasupra am pus alune tocate apoi am tãiat cubulete.

M-am inspirat dintr-o retetã din revista "Femeia de azi-Special" din decembrie 2010. Am adus-o cu mine ca souvenir din România, alãturi de multe reviste pt. gãtit românesti ,de fapt tot ce am gãsit in luna decembrie pe piatã . Multe bunãtãti pe care abea astept sã le gãtim impreunã.

La aceste cuburi am modificat glazura si aspectul final.

Pt. glazura originala:

400 gr. zahãr pudrã

2 albuse

2 lãmâi

Bate albusele cu zahãrul, toarnã treptat zeama de lãmâie.

Intinde peste blatul rãcit.

Sper sã vã placã :)

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise