Crema: Untul la temperatura camerei se amesteca bine cu zaharul si dupa se pune pe foaie.
Aluatul se imparte in 2 bucati, se intinde foaia, se unge cu crema de unt si se poate presara cu scortisoara/mac/nuca macinata/nuca de cocos/branza/stafide/zahar vanilat,etc... Se face o rulada si se taie bucati a cate 4 cm care se aseaza in forma/tava. Se baga la cuptor pt 20 min, dupa care se toarna siropul din lapte cu zahar si iar la cuptor.
Siropul: puneti laptele intr-o craticioara pe foc mic si dupa dati drumul si la zahar si invirtiti incontinuu pina se topeste zaharul. Dupa il luati de pe foc si il puneti in tava din cuptor.
Mai lasati tava la cuptor dupa ce ati pus siropul maxim 15 min si gata.
Pofta buna va doresc!
Ps: Daca voi folositi alta tava decit cea de la cuptor puteti pune doar jumatate din sirop dar cu cit puneti mai mult sirop cu atit sunt mai cremoase.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii