1.Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt.
Foile de placinte se dezgheata apoi se ia cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita,lasand capetele pe latime neunse,cam 2 cm.
Se aseaza o vergea sutire la mijloc,apoi se pliaza peste ea,in doua,asezand capetele neuse ,unul peste altul,apoi incretim usor foile cu mana pe vergea,tragand usor de ea si scotand-o dintre foi ,apoi arcuim usor ruloul in asa fel incat incat partea incretita sa fie la margine iar partea neunsa in mijloc,care va sustine umplutura,sa fie baza cuibului.Se aseaza cu grija in tava unul langa altul ,apoi se da la copt,cca 15 min.pana se rumenesc usor.
2.Cireselor amare ,spalate li se scot samburii cu o agrafa apoi se dau in cateva clocote cu 150 g zahar,pana obtinemun sirop legat(nu se fierb mult)
La fel se procedeaza si cu caisele spalate si taiate felii grosute,cu restul de zahar ramas.
3.Se scoate tava cu,cuiburile fierbinti si se insiropeaza fiecare cu 2-3 linguri de sirop sau suc de fructe apoi se lasa sa se raceasca putin.In fiecare cuib se pune cu o lingura umplutura de cirese amare sau caise feliate.Se servesc dupa ce s-au racit bine.
Deasupra se poate paresara miez de nuca prajit si maruntit.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii