Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 100 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.
Punem maiaua in cuva masinii de paine,adaugam peste ouale,zaharul,untul,uleiul si vanilia,laptele ramas si faina cate putin.Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic.
Lasam la crescut 1 ora,pana isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim caramelul.
Caramelizam zaharul la foc mic si cand devine auriu adaugam untul. Omogenizam si turnam intr-un vas termorezistent.Deasupra presaram nucile rupte bucati. Lasam la racit.
Umplutura:
Amestecam toate ingredientele intr-un castron.Daca vreti mai dulce umplutura,se mai poate adauga zahar.
Din aluatul crescut intindem pe masa infainata o foaie dreptunghiulara,de circa 0.5 cm grosime.
Presaram pe deasupra amestecul de nuca si scortisoara si presam putin cu mana,sa se lipeasca putin de aluat.
Rulam foaia de aluat cat mai strans posibil,apoi cu un cutit bine ascutit taiem fasii de 2-3 cm latime.
Aceste fasii le asezam in vasul termorezistent,peste nucile caramelizate.
Lasam la crescut,in jur de jumatate de ora,apoi dam la cuptor la foc mediu,pana se rumeneste prajitura.
Imediat ce o scoatem din cuptor,o rasturnam pe un platou si servim dupa ce se raceste.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii