Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si apoi ii taiem in cubulete de 1 cm. Ii dam in ulei incins la prajit; cand sunt gata ii scoatem intr-un castron si punem peste ei sare, piper si seminte de chimion. Intr-o olita, punem zaharul la caramelizat. Cand este topit, punem ceapa taiata pestisori si lasam sa se amestece aromele. Turnam si o lingura de ulei si lasam pana capata ceapa o aroma usor maronie. Adaugam apoi si ardeii taiati cubulete, mazarea, morcovul, porumbul si 5 linguri de apa fierbinte; condimentam. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic pentru 20 de minute.
Pregatim 6 castronele care pot fi date in cuptor la foc. Captusim castroanele cu hartie de copt. Luam din mamaliga fierbinte cate 2 linguri mari si punem in castroane si o intindem usor pe peretii castronului astfel incat sa obtinem un cuib. Punem in portii egale cartofii, legumele iar la sfarsit un pic de branza sarata rasa si o maslina. Dam castroanele pentru 10 minute la cuptor. Pregatim un sos din 3 linguri sos de soia, 2 linguri otet de mere, 1 lingura de ulei si 1 lingura de bulion. Fierbem impreuna totul si servim alaturi de cuiburile de mamaliga.
Pe o farfurie intinsa asezam pe mijloc un cuib de mamaliga, de jur-imprejur turnam usor cu lingura din baitul de soia, iar din loc in loc lasam sa cada cate o picatura de smantana frecata cu 2 catei de usturoi, iar cu o scobitoare facem niste stelute din picaturile de smantana.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii