Cuiburi de mamaliga

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cuiburi de mamaliga

Ingrediente

  • mamaliga
  • 5 cartofi
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 linguri de mazare, morcov si porumb din fiecare
  • sare si piper
  • chimion
  • 1 lingura zahar
  • ulei
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri otet de mere
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingura smantana
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare

Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si apoi ii taiem in cubulete de 1 cm. Ii dam in ulei incins la prajit; cand sunt gata ii scoatem intr-un castron si punem peste ei sare, piper si seminte de chimion. Intr-o olita, punem zaharul la caramelizat. Cand este topit, punem ceapa taiata pestisori si lasam sa se amestece aromele. Turnam si o lingura de ulei si lasam pana capata ceapa o aroma usor maronie. Adaugam apoi si ardeii taiati cubulete, mazarea, morcovul, porumbul si 5 linguri de apa fierbinte; condimentam. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic pentru 20 de minute.
Pregatim 6 castronele care pot fi date in cuptor la foc. Captusim castroanele cu hartie de copt. Luam din mamaliga fierbinte cate 2 linguri mari si punem in castroane si o intindem usor pe peretii castronului astfel incat sa obtinem un cuib. Punem in portii egale cartofii, legumele iar la sfarsit un pic de branza sarata rasa si o maslina. Dam castroanele pentru 10 minute la cuptor. Pregatim un sos din 3 linguri sos de soia, 2 linguri otet de mere, 1 lingura de ulei si 1 lingura de bulion. Fierbem impreuna totul si servim alaturi de cuiburile de mamaliga.

Pe o farfurie intinsa asezam pe mijloc un cuib de mamaliga, de jur-imprejur turnam usor cu lingura din baitul de soia, iar din loc in loc lasam sa cada cate o picatura de smantana frecata cu 2 catei de usturoi, iar cu o scobitoare facem niste stelute din picaturile de smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise