Cuiburi de viespi

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Cuiburi de viespi

Ingrediente

  • Pt.aluat
  • -1 kg de faina
  • -70 g de drojdie(sau cca 4 lingurite de drojdie uscata)
  • -60 g de zahar
  • -100 ml ulei
  • -8 galbenusuri
  • -500-600 ml lapte(eu folosesc 3 lingurite de lapte praf si 250 ml apa,pt a face 250 ml de lapte)
  • -1/2 lingurita de sare
  • -coaja rasa de la o lamiie mare
  • -esenta de rom(dupa gust)
  • Pt.uns:
  • -200 g de unt
  • -100-200 g de zahar pudra(eu pun 100)
  • -3/4-1 lingurita de vanilie(sau dupa gust)
  • Pt.sirop:
  • -200 ml de lapte
  • -300 g de zahar
  • -cca 1 lingurita de vanilie

Mod de preparare

Intr-un castron,drojdia se freaca bine cu zaharul;adaugam,apoi,galbenusurile,uleiul,coaja de lamiie,esenta de rom,sarea,laptele(caldut) si faina.

Amestecam bine,cu o lingura de lemn,apoi framintam bine(cu mina),cca10 minute;se lasa,apoi sa creasca,intr-un loc caldut,ferit de curent,cam 30 minute;trebuie sa-si dubleze volumul.

In acest timp,frecam bine untul cu zaharul pudra si vanilia(ingredientele pt.uns),sa se inmoaie.

Apoi,aluatul dospit se pune pe suprafata de lucru,presarata bine cu faina(aluatul asta e lipicios),unde,cu un facalet,se intinde intr-o foaie dreptunghiulara cu grosime de 3-4 mm.Aluatul,astfel intins,se unge cu untul frecat cu z.pudra si vanilie.

Apoi,foaia,unsa,se taie,cu o rulete(sau cutit),trecuta mereu prin faina,sa nu se lipeasca,in fisii de cca 3-4 cm,cu o lungime de 25-30 cm;fiecare fisie se ruleaza;rulourile,obtinute,se pun intr-o forma,unsa cu unt,cu distanta de cca 2 cm,intre ele(sa aiba loc sa creasca).

La baza,fiecare rulou,se stringe putin(inainte de a se pune in forma),sa nu dam voie untului sa curga,in timpul coptului.

Dupa ce forma e plina,se lasa,intr-un loc caldut,sa creasca,iar,cca 30 minute.

Apoi forma se pune in cuptorul,preincalzi(f.bine),la foC mediu,in jur de 40 minute.Nu deschidem cuptorul,primele 20 minute(eu la toate prajiturile,primele 15-20 minute,nu deschid cuptorul).

Intr-un vas,punem pe foc laptele cu zaharul(ingredientele pt sirop)si se lasa sa clocoteasca 2-3 clocote;cind se ia de pe foc,se adauga vanilia.

Dupa ce prajitura s-a copt si e rumenita,putin,forma se scoate putin din cuptor;apoi,cu o lingura(sau pensula),prajitura se unge bine cu siropul(cald);eu foosesc pt.fiecare rulou cca 1 lingura.Apoi,forma,cu toate rulourile unse,se da din nou la cuptor,pt.5-10 minute,ca deasupra sa se formeze o glazura lucioasa.

Apoi,forma se scoate din cuptor,\"cuiburile de viespi\"

se servesc reci sau calde,desprinse unele de altele.

Am uitat sa va spun,ca reteta asta am postat-o inca o data(am sters-o).Acum am scris-o mai amanuntit si am postat mai multe poze,la procesul de preparare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise