Ingredientele trebuie să fie la temperatura ambiantă.
Amestecă gălbenuşul, puţină sare, muştarul . Bate cu telul-pară adăugând un fir subţire de ulei, din când în când. Trebuie adăugat la început puţin până începe să se îngroaşe.
Continuă să adaugi si să bati cu telul până se încorporează cantitatea de ulei.
La sfârşit, poti adăuga puţin oţet pentru a da aciditate.
Variantă:
Poţi adăuga de la început un vâf de cuţit de sare de lămâie.
Se poate pune un gălbenuş fiert tare şi zdrobit bine, apoi să-l adaugi pe cel crud.
Cine doreste poate pune piper sau alte arome(ierburi, lămâie). Mie mi-a rămas maioneza de la salata de boeuf şi am pus tarhon din oţet (tăiat mărunt) cu care poţi face o salată de cartofi fierţi.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii