Cupcakes cu ciocolata si ghimbir

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cupcakes cu ciocolata si ghimbir

Ingrediente

  • Aceasta reteta este deosebit de pufoasa si frageda, ciocolata merge de minune cu ghimbirul care ii da o aroma aparte insa nu se simte mai deloc, gustul este foarte putin intepator la limba dar insesizabil pentru cei carora nu le place ghimbirul. Aceasta compozitie am folosit-o si pentru chec.
  • 200 gr ciocolata neagra amaruie
  • 60 gr unt
  • 2 oua mari
  • 3 linguri de ulei
  • 100 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 100 gr ghimbir proaspat ras
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • o mana de nuci optional
  • o mana de ghimbir confiat optional
  • 4 lgt coniac optional
  • 2 lgt esenta de rom optional
  • coaja de la o lamaie optional
  • coaja de la o portocala optional

Mod de preparare

Ciocolata se topeste impreuna cu untul pe foc sau la microunde iar dupa ce s-a racit se amesteca cu romul si coniacul. Ghimbirul se rade prin razatoarea mica la fel si coaja de portocala si lamaie. Galbenusurile se bat cu coaja de citrice si putin zahar, albusul se bate spuma cu zeama de lamaie iar spre sfarsit adaugam restul de zahar treptat si mixam pana la dizolvare. Faina se amesteca cu sarea si praful de copt si se cerne o data. Punem peste albusuri ciocolata, uleiul, ghimbirul cu tot cu sucul ramas, nucile, ghimbirul confiat si faina cernuta. Amestecam usor sa incorporam ingredientele, punem din compozitie cam trei sferturi din forma ca sa aibe loc sa creasca si dam la cuptorul incalzit pentru aproximativ 30-35 minute dupa care facem testul cu scobitoarea. Nu trebuiesc lasate foarte mult ca sa fie pufoase si sa nu se intareasca. Rezultatul este unul pe masura, niste prajiturele cu o consistenta foarte pufoasa.Briosele se scot din forme dupa ce s-au racit complet pentru a ramane forma frumoasa. Siliconul este minunat mai ales pentru cupcakes. Ghimbirul este foarte sanatos mai ales in perioada de iarna asa ca pentru cei carora nu le place acest gust iute il pot manca foarte usor in preparate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise