autor:

Madalina_Iliuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cupcakes cu frosting de piure de castane

Autor: Madalina_Iliuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Madalina_Iliuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2014

Ingrediente
Pt briose:, - 125g unt, - 280g faina 000, - 100g ciocolata de menaj, - 2 linguri cacao, - 100g zahar, - 1 ou, - 250ml lapte batut, - 1 praf de copt, , Pt frosting/glazura:, - 1 pachet de piure de castane din comert, - 150ml frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Briose:



Ciocolata se sfarama cat mai marunt in robot si se amesteca cu ingredientele uscate (faina, praf de copt si cacao). Mixam untul cu zaharul, adaugam oul si la final laptele batut. In crema de unt incorporam amestecul cu ciocolata. Punem hartiile de briose in tava speciala si impartim aluatul in acestea - vor iesi 12 briose. Punem tava in cuprorul preincalzit si coacem pana trec testul cu scobitoarea (daca intepam aluatul cu o scobitoare pe ea nu vor ramane urme de aluat in cazul in care acesta este copt).



Pentru toate aluaturile care implica crestere eu las primele 10 minute focul putin mai mare, dupa care reduc si coc pana la final, evitand sa deschid usa cuptorului. In acest fel nu mi se lasa blaturile si cresc si uniform.



Frosting:

Sfaramam piureul de castane si il amestecam cu frisca batuta tare. Cu un posh punem deasupra brioselor racite frostingul pe care il putem presara cu fulgi de ciocolata sau cu alte ornamente. Eu am avut inimioare de zahar pt ca tot e la moda "valantainsdeiul" si suntem bombardati prin magazine cu oferte de ... sezon. :D
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu frosting de piure de castane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta bulgareasca

Placinta bulgareasca

Preparam umplutura astfel:amestecam branzica cu 4 oua zaharul si 100 g de smantana, dupa care vom

9 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Pajitura cu dovleac si mere

Pajitura cu dovleac si mere

La inceput,facem umplutura:dovleacul se pune la calit .Cind e de jumatate moale,se pun merele si

12 voturi    5 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Romita Robinson , 18 februarie 2014

    arata bine

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pt briose:
  • - 125g unt
  • - 280g faina 000
  • - 100g ciocolata de menaj
  • - 2 linguri cacao
  • - 100g zahar
  • - 1 ou
  • - 250ml lapte batut
  • - 1 praf de copt
  • Pt frosting/glazura:
  • - 1 pachet de piure de castane din comert
  • - 150ml frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Madalina_Iliuta
Pui umplut cu inimi, pipote si ficat

Pui umplut cu inimi, pipote si ficat

In ulei se caleste ceapa taiata si se adauga apoi pipotele si inimile taiate. Cand acestea s-au patruns

5 voturi    6 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Friptura de rata cu sos de cirese

Friptura de rata cu sos de cirese

Crestam pulpele si pieptul de rata pe partea cu pielea si le asezonam bine cu piper negru macinat

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Varza de Bruxelles gratinata

Varza de Bruxelles gratinata

Daca folosim si piept de curcan sau de pui intai vom taia cuburi carnea si o rumenim impreuna cu

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Snickers