Cupe dulci cu fructe

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Cupe dulci cu fructe

Ingrediente

  • Functie de combinatia de fructe si de dulceata lor, folosim sau nu mierea de albine.
  • 2 pere
  • 2 piersici
  • 2 caise
  • 1 mar
  • 1 pepene galben
  • 2 grapefruit
  • mire de albine (optional)
  • ciocolata neagra (optional)
  • ciocolata alba (optional)
  • menta verde

Mod de preparare

Luam un cutit cu varf, bine ascutit si sectionam pepenele galben in jumatate, in forma zimtata (pentru ai conferi un aspect mai placut). Cu ajutorul unui dispozitiv de scobit (sau cu o lingurita, in lipsa acestuia) scoatem tot miezul de pepene, in forme rotunjoare si-l punem intrun bol. Spalam restul de fructe si le taiem in felii, patrate sau cum doreste fiecare. Cele doua grapefruit-uri le stoarcem, sucul se va consuma separate, ca atare, iar cupele le vom folosim.

Umplem cele 6 cupe, cu bucatile de fructe, deasupra lor punem cate o lingurita de miere (obtional) iar pentru decor ramane la fantezia fiecareia.

Eu am folosit o crenguta de menta proaspata si cateva firicele de ciocolata neagra si alba data pe razatoarea mica.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise