Cupola cu frisca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Cupola cu frisca

Ingrediente

  • Pt blat:7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Pt crema:2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 400 ml frisca
  • 2-3 linguri cacao
  • o esenta de rom
  • Pt insiropat:200 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • o esenta de rom
  • Pt ornat:200 ml frisca
  • bombonele pt ornat

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul,apoi galbenusurile unul cate unul,se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa.

Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pt 30-35 de minute.

Cele 2 oua se amesteca cu zaharul,se pun pe baie de aburi,pana se topeste zaharul si se intareste putin.

Apoi se da la rece.

Intre timp se bate frisca,se adauga cacaoa si crema de oua.

Apa,zaharul si esenta se pun intr-o craticioara pe foc pana se leaga ca un sirop si se topeste zaharul.

Blatul copt si racit se taie in trei si se insiropeaza cu siropul de mai sus.

Intr-un castron tapetat cu folie transparenta se aseaza un blat insiropat,se pune jumate din crema,al doilea blat,cealalta jumatate de crema si ultimul blat.

Se da la rece pt 30 de minute.

Frisca pt ornat se bate cu mixerul.

Tortul se rastoarna pe o farfurie,se indeparteaza folia,se imbraca cu frisca si se orneaza dupa preferinte cu bombonele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise