autor:

murigneau

» » Mancaruri cu carne

Curcan cu gutui

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
-1 curcan ( 5-6 kg), - condimente pentru curcan (amestec rozmarin, salvie, etc.), -sare si piper, -3-4 mere gutui de marime medie, -1-2 buc. de telina, taiata in felii mari, -1 ceapa mare, , - 200 ml de vin ( 100 ml cognac), -unt topit

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Pentru cei care cresc sau cumpara curcanul viu se recomanda inainte cu o saptamana sa se faca indoparea curcanului cu galuste de pasat sau gris. Inainte de taiere cu cateva ore se “administreaza” pasarii 50-100 ml de cognac in functie de marimea lui.
Dupa taiere curcanul se curata, se spala, se freca cu vegeta, sare, boia si se presara cu piper. Merele gutui, telina si ceapa se curata de coaja, se taie felii si se introduc in interiorul curcanului.
Se prepara un amestec din untura lui , vin si apa. Curcanul se aranjeaza pe o tava si se toarna peste el o parte din amestec. Se introduce la cuptor, se supravegheaza si din 15 in 15 min se unge curcanul cu amestecul din untul topit si vin pana se rumeneste . Se tine la cuptor circa 70-90 min.
Se serveste cu cartofi nature si salata de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Coq au vin cu curcan, dovleac si gutui

Coq au vin cu curcan, dovleac si gutui

Spalati si stergeti pulpa, condimentati-o bine cu piper, cimbru, paprika, ungeti-o cu ketchup, uleiul

45 voturi    26 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

O ceapa curatata si taiata in bucati mari se pune la calit in putin ulei cu pieptul de pui taiat

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    Multumesc pentru reteta. E foarte buna si potrivita pentru masa de duminica mai ales, sau de sarbatori. Eu n-am luat mix de condimente pentru curcan, am preferat sa le amestec eu pe cele pe care le aveam deja. Rozmarin, magheran, busuioc, cimbru, oregano.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

    Ce bine arata...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

    Foarte bun.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

    Arata foarte,foarte bine...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      arata ft bine curcanul,rumenit dar cred ca este ft gustos

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

      Impecabil arata curcanul dupa pregatire.Foarte frumos rumenit! Apetisant...

    • Fara foto

      Liliana Pintilie (Chef de cuisine) , 22 iulie 2008

      Dureaza foarte mult sa il gatesti. Curcanul trebuie sa fie cat mai mare posibil, ca sa iasa cat mai bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • -1 curcan ( 5-6 kg)
  • - condimente pentru curcan (amestec rozmarin
  • salvie
  • etc.)
  • -sare si piper
  • -3-4 mere gutui de marime medie
  • -1-2 buc. de telina
  • taiata in felii mari
  • -1 ceapa mare
  • - 200 ml de vin ( 100 ml cognac)
  • -unt topit

Raporteaza reteta

Retete
de murigneau
Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare,

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata a la Sic

Varza cu costita afumata a la Sic

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Varza se taie marunt se

25 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Ce bine arata...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Sarmalute in foi de vita de vie