Curcan cu gutui

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Curcan cu gutui

Ingrediente

  • -1 curcan ( 5-6 kg)
  • - condimente pentru curcan (amestec rozmarin, salvie, etc.)
  • -sare si piper
  • -3-4 mere gutui de marime medie
  • -1-2 buc. de telina, taiata in felii mari
  • -1 ceapa mare,
  • - 200 ml de vin ( 100 ml cognac)
  • -unt topit

Mod de preparare

Pentru cei care cresc sau cumpara curcanul viu se recomanda inainte cu o saptamana sa se faca indoparea curcanului cu galuste de pasat sau gris. Inainte de taiere cu cateva ore se “administreaza” pasarii 50-100 ml de cognac in functie de marimea lui.

Dupa taiere curcanul se curata, se spala, se freca cu vegeta, sare, boia si se presara cu piper. Merele gutui, telina si ceapa se curata de coaja, se taie felii si se introduc in interiorul curcanului.

Se prepara un amestec din untura lui , vin si apa. Curcanul se aranjeaza pe o tava si se toarna peste el o parte din amestec. Se introduce la cuptor, se supravegheaza si din 15 in 15 min se unge curcanul cu amestecul din untul topit si vin pana se rumeneste . Se tine la cuptor circa 70-90 min.

Se serveste cu cartofi nature si salata de sezon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise