Curcan cu oua Ochi de paun

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Curcan cu oua Ochi de paun

Ingrediente

  • 700 g piept de curcan
  • 400 g carne tocata de curcan
  • 5 oua fierte tari
  • 30 g branza topita/cascaval
  • 1-2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 10 ml ulei
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura verdeata (marar, patrunjel)
  • 1 cartof, 1 mar, 1 morcov, 1 gutuie
  • 1 pahar vin
  • 5 catei de usturoi, 3-4 foi de dafin
  • sare, piper, paprika

Mod de preparare

Taiati si bateti pieptul de curcan, ca sa obtineti un dreptunghi de aproximativ 30 x 20 cm si condimentati, apoi intindeti-l pe o folie de aluminiu unsa cu ulei de masline (cine doreste il poate intinde pe 2-3 foi de placinta unse intre ele cu ulei de masline).

Preparam umplutura astfel: puneti la calit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta, ceapa tocata, jumatate de ardei gras rosu tocat cubulete mici, carnea tocata de curcan si amestecati cu o lingura de lemn pana scade zeama, apoi condimentati si adaugati verdeata tocata.

Distribuiti uniform umplutura peste pieptul de curcan, pe latura lunga puneti branza topita (felii de cascaval), apoi ouale fierte tari, curatate de coaja.

Incepeti sa infasurati un rulou din partea cu branza si ouale in folia de aluminiu (procedati la fel ca la ruloul din piept de pui – vezi video). Asezati ruloul intr-o tava mai inalta, apoi fructele si legumele taiate felii sau bucati mai mari, usturoiul, verdeata, condimente si 350 ml apa. Dati la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aproximativ 25-30 minute. Adaugati vinul si mai lasati in cuptor inca 15 minute. Scoateti tava din cuptor si indepartati folia de pe rulou, crestand-o usor cu un cutit.

Lasati sa se racoreasca, taiati ruloul in doua-trei bucati mai mari si asezati-le pe un platou cu garnitura si sos din tava. Garnisiti cu fasii de ardei rosu si felii de morcov din tava, frunze de patrunjel.

Cu un cutit bine ascutit taiati apoi felii de rulou de 15-20 mm grosime, asezati cate doua-trei felii pe o farfurie cu bucati de fructe si legume, sos si frunze de patrunjel.

E un deliciu !!! Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise