autor:

Manu_Alina

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Retete de Craciun

Curcan la cuptor

Autor: Manu_Alina (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manu_Alina (Bucatar)   
Reteta postata pe: 09 martie 2014

Ingrediente
un curcan mare, ciuperci, ardei de diferite culori si arome, conopida, cartofi, condimente (cimbru, busuioc, sare grunjoasa, piper verde, rosu, negru, rozmarin nemacinat), ulei masline, porumb la conserva, morcovi, usturoi, vin alb

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Dupa ce spalati temeinic curcanul si curatati eventuale urme de piele si pene, acestuia i se fac buzunare micute si adanci, in care introduceti jumatati de catei de usturoi si chiar buchetele de condimente. Apoi, se unge bine cu ulei de masline si la urma se presara sarea. In interiorul curcanului introducem un amestec de legume fierte cateva minute (cuburi de cartofi,de telina, rondele de morcovi, ciuperci micute si porumb - toate condimentate din belsug cu sare,cimbru si busuioc). In jurul curcanului se asaza cu darnicie legume frumos colorate (ardei, conopida, cartofi, morcov si ciuperci), toate stropite cu minunatul ulei de masline extravirgin si un vin demisec, alb.



Se condimenteaza si se acopera cu o folie de aluminiu. Se da la cuptor pentru aprox. 1h si 30 min- 2 ore (depinde de cuptor). Indepartam folia si cu o lingura cu coada lunga, umezim din cand in cand curcanul, ce incepe sa capete crusta de culoare aurie, in timp ce aromele se amesteca si patrund si mai mult in carne. Se mai lasa atfel cel putin 1 ora si 30 min, la foc nu prea mare. Sigur veti primi felicitarile celor ce se vor bucura de festin!
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Friptura de curcan la cuptor

Friptura de curcan la cuptor

Pulpa de curcan o spalam si o taiem cam in trei bucati. Ceapa si usturoiul verde le spalam bine

38 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de curcan la cuptor cu arpagic

Pulpe de curcan la cuptor cu arpagic

Carnea de curcan se spala si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Dupa ce se ia spuma se adauga

9 voturi    6 comentarii
2h 40 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 21 %
239.99 lei
189.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

    Cred ca am sa incerc de revelion,multumesc,pana acum faceam umplutura cu nuci,alune si portocale.

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Fara foto

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Cred ca am sa incerc de revelion,multumesc,pana acum faceam umplutura cu nuci,alune si portocale.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Chec cu scortisoara Chec cu scortisoara

Frecam ouale cu zaharul pana se albeste compozitia. Amestecam faina cu praful de copt, adaugam peste oua si amestecam bine. Topim untul,

0 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mi-am pregatit toate ingredientele la indemana. Am taiat kaiserul in bucatele mici, carnea in cuburi. Am tocat ceapa si morcovul. Am

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Cozonac pufos