autor:

Liliana_Botescu

» » Prajituri

Deliciu cu ciocolata si capsuni

Autor: Liliana_Botescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liliana_Botescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2015

Ingrediente
125 g biscuiti,, 100g arahide,, 100g unt(sau margarina rama la cub), 100 g ciocolata alba., 3 oua intregi ,, 6 lg zahar ,, 250ml frisca ,, 100g ciocolata neagra,, 4 lg garrone orange,, 10 g gelatina hidratata in 4 lg de apa., 200g capsuni dati prin blender(sau se pot pasa cu o furculita),3 lg cu zahar,1 lg zeama de lamaie si 5 g de gelatina hidratata in 2 lg de apa.

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

207 voturi

Mod de preparare

Am macinat arahidele(prin robot ..asa ca nu sunt prea marunte),biscuitii la fel,am topit untul ,am topit ciocolata si am amestecat bine toate ingredientele impreuna.
Intr-o tava de chec cu fundul rotund ,am pus folie si am imbracat peretii cu aceasta compozitie.
Am pregatit un jeleu de capsuni .Capsunii i-am pus in cratita pe foc cu zaharul si zeama de lamaie ,am lasat 1 minut sa fiarba si am pus gelatina ,am dat deoparte ,am lasat la racit si m-am ocupat de crema.
Pentru crema: Ouale impreuna cu zaharul le-am batut pe baie de abur pana am vazut ca isi dubleaza volumul si se ingroasa,le-am lasat deoparte sa se raceasca.
Frisca am batut-o bine pana s-a intarit ,apoi am amestecat cu crema de oua si am mixat bine.Am impartit compozitia in doua ,intr-o parte am pus ciocolata topita ,jumate din gelatina hidratata ,am amestecat bine si am pus apoi crema in tavita de chec.
Peste crema am pus jeleul de capsuni si am dat la congelator 15 minute pana s-a intarit.Peste jeleul de capsuni am pus jumatatea cealalta de crema in care am amestecat cele 4 lg cu garrone si restul de gelatina .
Deasupra am pus un rand de biscuiti si am dat la rece.
Dupa o ora ,am intors roll-ul pe un gratar si am imbracat in glazura de ciocolata facuta din 100ml frisca si 150 g ciocolata .Ciocolata se topeste in cratita pe abur impreuna cu frisca si apoi pusa peste roll.
Deasupra am ornat cu cativa capsuni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 23 %
219.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 47 comentarii

  • Dinu Elena , 30 aprilie 2015

    votat

  • Lungu_Mihaela

    Lungu_Mihaela (Maestru bucatar) , 30 aprilie 2015

    votat

  • mariana , 29 aprilie 2015

    Votat

    • nicoleta , 29 aprilie 2015

      Votat

    • Rusu Victoria (Maestru bucatar) , 29 aprilie 2015

      Votat

    • mariana , 29 aprilie 2015

      Votat

    • mariana , 29 aprilie 2015

      Votat

    • Suzana_Negut

      Suzana_Negut (Bucatar) , 28 aprilie 2015

      votat cu drag

    • Ureche Camelia , 27 aprilie 2015

      8

    • Ion Nicu Sin , 27 aprilie 2015

      vot 102

    • Oana Maria , 27 aprilie 2015

      delicioasa

    • Stelian Gheorghe , 27 aprilie 2015

      votat

    • Felix Marian Mihaescu , 26 aprilie 2015

      votat

    • Cristina Andreea , 26 aprilie 2015

      votat

    • Diana Gabriela , 26 aprilie 2015

      votat

    • Diana , 26 aprilie 2015

      votat

    • Diana Claudia , 26 aprilie 2015

      10

    • apostol mihaela , 26 aprilie 2015

      super buna!

    • apostol mihaela , 26 aprilie 2015

      un deser minunat!

    • Janeta Ivan , 26 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat.

    • Sin Elena , 26 aprilie 2015

      vot 85

    • Trica Viorica , 26 aprilie 2015

      delicioasa

    • Lili Baciu , 26 aprilie 2015

      votul a fost inregistrat

    • Padureanu Tatiana , 26 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat

    • Ionela Georgiana , 26 aprilie 2015

      like

    • Rose , 26 aprilie 2015

      Votat.

    • Nada , 26 aprilie 2015

      Votat

    • Dana Lazea , 26 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat.

    • Cristina Georgeta Marin , 26 aprilie 2015

      Am votat

    • Cryss Georgy , 26 aprilie 2015

      Am votat

    • Andreea Dereban , 26 aprilie 2015

      VOTUL A FOST INREGISTRAT

    • Rotaru Gabriela-Tatiana , 26 aprilie 2015

      like

    • Anda Stanciu , 26 aprilie 2015

      Am votat

    • Amy_Iulia

      Amy_Iulia (Bucatar) , 24 aprilie 2015

      votat

    • Hacman Mariana , 24 aprilie 2015

      votat

    • Hacman Mariana , 24 aprilie 2015

      like

    • Grecu Cristina , 24 aprilie 2015

      vot 42

    • Ciarrocco , 23 aprilie 2015

      votat

    • Tatiana Pogolsa , 22 aprilie 2015

      VOTAT

    • Rosemarie , 22 aprilie 2015

      Like!

    • Tabita Muresan , 22 aprilie 2015

      31

    • Maria-Elena Ciubotaru , 22 aprilie 2015

      Votul a fost inregistrat.

    • Lupu Florin , 22 aprilie 2015

      like

    • Munteanu Corina , 22 aprilie 2015

      like

    • Stefan Georgica , 22 aprilie 2015

      like

    • Kamelia Ureche , 22 aprilie 2015

      10

    • Ioan Bors , 14 aprilie 2015

      like

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

207 voturi

Ingrediente

  • 125 g biscuiti,
  • 100g arahide,
  • 100g unt(sau margarina rama la cub)
  • 100 g ciocolata alba.
  • 3 oua intregi ,
  • 6 lg zahar ,
  • 250ml frisca ,
  • 100g ciocolata neagra,
  • 4 lg garrone orange,
  • 10 g gelatina hidratata in 4 lg de apa.
  • 200g capsuni dati prin blender(sau se pot pasa cu o furculita),3 lg cu zahar,1 lg zeama de lamaie si 5 g de gelatina hidratata in 2 lg de apa.

Raporteaza reteta

Retete
de Liliana_Botescu
Tort aperitiv

Tort aperitiv

Am cantarit carnea (se poate face cu carne de vita ,de porc ,de pasare) si apoi am tocat-o. Ceapa

220 voturi    44 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Rulada cu carne si spanac

Rulada cu carne si spanac

Spanacul se fierbe si se lasa la scurs, apoi se toaca si se amesteca cu usturoiul. Carnea, ouale

6 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Dinu Elena

votat

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu mascarpone si ciocolata