Deliciu cu crema de dovleac copt

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Deliciu cu crema de dovleac copt

Ingrediente

  • blat - forma circulara cu diametrul de 22 cm
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura pudra de roscove
  • 1 lingura varfuita de faina de migdale
  • un praf de sare
  • 1 lingura de ulei
  • crema de dovleac:
  • 2 felii de dovleac copt cu cate o lingura de zahar
  • un praf de zahar
  • 2 stelute de anason
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic de gelatina
  • crema 2:
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri de pudra de roscove
  • o lingura de zahar pudra cu aroma de vanilie
  • un plic de gelatina (10 g)
  • decor:
  • dulceata de dovleac si migdale prajite si maruntite

Mod de preparare

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc ca bezeaua, galbenusurile se mixeaza cu lingura de ulei si se incorporeaza in bezea. Se adauga in ploaie, faina amestecata cu faina de migdale si pudra de roscove. Se rastoarna aluatul in forma cu inel detasabil, tapetata cu hartie de copt si se da la copt, primele 5 minute la foc iute, apoi reglam la foc potrivit si coacem inca 20 minute, pana ce blatul se coace uniform. Se desface forma si se lasa sa se raceasca bine blatul.

Dupa ce s-a racit blatul, se taie pe orizontala in 3 discuri egal de groase.

Primul disc se asaza in forma in care am copt blatul.

Se curata miezul de pe felii de dovleac copt. Se opreste o mana de miez taiat cubulete mici, restul se da la blender pana obinem un piure fin si aromat. Se mixeaza frisca pana se intareste, se amesteca cu piureul de dovleac copt si se adauga un plic de gelatina -10 g, hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna piureul peste primul disc de blat asezat in forma, apoi se presara cubuletele de dovleac copt oprite. Se asaza deasupra al 2 lea disc de blat si se preseaza usor cu mana.

Se mixeaza cele 200 ml de frisca pana se intareste bine, apoi se adauga zaharul pudra aromat si pudra de roscove. In tot amestecul se incorporeaza plicul de gelatina hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna deasupra celui de al 2 lea disc din forma, apoi se asaza deasupra ultimul disc, presam cu mana usor si intindem un strat uniform de dulceata de dovleac (se fierb 2 maini de cubulete de dovleac cu o cana de zahar, un praf de scortisoara si la ultimele clocote, se adauga o steluta de anason), se presara deasupra migdalele prajite si zdrobite. Se lasa in forma cateva ore, la frigider, de preferat, de seara pana a 2 a zi, apoi se poate taia.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise