Deliciu de spirale la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Deliciu de spirale la cuptor

Ingrediente

  • Minunate și gustoase
  • 200 gr penne sau fussilli
  • 1 bucata sunca sau kaizer, 200 gr
  • 500 ml rosii pasate sau 250 gr intregi
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ardei capia
  • Cateva masline dacă aveți prin frigider
  • 1/2 morcov ras fin
  • 2 maini de branza rasa fin
  • 4 maini de cascaval ras mare
  • 2 lg pline de smantana sau iaurt gras
  • 2 oua mari
  • Patrunjel, oregano, busuioc
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 lgt curry
  • 1/2 lgt curcuma
  • Piper proaspăt măcinat
  • Sare
  • 1/3 lgt Ienibahar macinat

Mod de preparare

Punem 2 l de apa pe foc și când începe sa fiarbă adaugam 2 lgt de sare, 1/3 lgt ienibahar macinat, coriandru, foi de dafin si pastele. Amestecam mereu și lasam sa fiarba al dente vreo 8 min, le gustam. Calim carnea si legumele pe rand în ordinea următoare : usturoiul zdrobit, ceapa tocata, kaizerul cuburi, maslinele, morcovul ras și ardeiul taiat julliene. Punem rosiile, 1/2 cana de apa de la fiertul pastelor, o parte din verdeata, 1 lgt condimente uscate formate din : rosii uscate, busuioc, piper, usturoi, boia, patrunjel și restul de boia, curry și curcuma. Adaugam in transe pastele scurse și le calim 2 min impreuna cu sosul. Asezam într-un vas 1/2 din paste, verdeata, 1 lgt condimente, o mana de branza si doua de cascaval. Punem restul de paste, verdeata, condimente și branza. Batem ouale cu smantana si le punem peste. Dam la cuptor vreo 10 min la 180 de grade doar cat sa se rumenească deasupra nu sa se usuce de tot sa ramana fara sos. Sunt ft bune și în prima faza fără sa le mai dam la cuptor. Se mai poate face în fel urmator, nu mai amestecati pastele cu sosul ci se pune un rand de paste, unul de sos, verdeata, branza si ouale batute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise