Desert cu crema de iaurt si stafide

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Desert cu crema de iaurt si stafide

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta (400 g),
  • 1 litru iaurt (lapte batut),
  • 4 oua,
  • 200 g zahar pudra,
  • 2-3 pliculete zahar vanilinat,
  • 1 pliculet praf de copt,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 100 g stafide,
  • ulei de floarea soarelui,
  • esenta de rom/migdale

Mod de preparare

Decongelam foile de placinta si intindem jumatate din ele in tava, ungand fiecare foaie in parte cu ulei din abundenta. Turnam peste ele amestecul din cele patru oua batute spuma cu zaharul pudra, stafidele parfumate initial in putina esenta de rom/migdale, praful de copt, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie si iaurtul/laptele batut. Repetam cu restul foilor de placinta aceeasi procedura, acoperand fiecare foaie cu ulei. Introducem prajitura in cuptorul preincins, lasand circa 30 de minute la foc moderat. Stingem cuptorul si lasam acolo tava pentru inca circa zece minute. Scoatem si pudram cu zahar pudra. Servim dupa racirea completa, ornand dupa gust cu ciocolata rasa, fructe confiate, cocos, alune pranilate.

Recomandare: daca nu va plac stafidele, le puteti inlocui cu alte fructe uscate/confiate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise