autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 septembrie 2015

Ingrediente
1 pachet mic de piscoturi, 200 ml frisca lichida, 250 gr ciocolata alba, 250 gr mascarpone, 400 ml cafea mai tare, 2 linguri rom alb, 2 lingurite esenta de vanilie, 1-2 linguri cacao, 1 pliculet ness, bombonele inimioara pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

5 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas mai gros punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.
Transferam totul pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu pana ciocolata se topeste.
Tragem cratita de pe foc, dam la rece 4-5 sau chiar peste noapte.
Dupa ce s-a racit acest amestec, il scoatem de la frigider, mixam pana devine spuma.
Incorporam mascarponele, romul alb si vanilia. Daca doriti crema mai dulce, puteti pune 1-2 linguri de zahar pudra.
Pregatim doua vase micute de ceramica (sau puteti folosi o tava, un vas mai mare, este la alegerea voastra). Asezam un strat de piscoturi trecute prin cafea, un strat de crema. Venim iar cu un strat de piscoturi insiropate si iar crema.
Presaram ness si pudram cu cacao. Deasupra punem si cateva bombonele in forma de inimioara.
Dam desertul la rece 1-2, apoi servim.
Sa aveti pofta si sa il savurati cu placere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Iaurt aromat

Iaurt aromat

Pune laptele şi mirodeniile într-o cratiţă (înţeapă cardamonul cu un ac). Fierbe laptele cu

7 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Puneti 200 g zahar intr-o craticioara mai inaltuta (18-20 cm diametru) si caramelizati-l pe flacara

82 voturi    26 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet mic de piscoturi
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata alba
  • 250 gr mascarpone
  • 400 ml cafea mai tare
  • 2 linguri rom alb
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1-2 linguri cacao
  • 1 pliculet ness
  • bombonele inimioara pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Crema de zahar ars