Merele se spala,se taie dupa bunul plac al fiecaruia fie in rondele,fasii sau cubulete( eu am ales variant fasii),se indeparteaza cotoarele.Se pun intr-un vas,se toarna apa peste ele cat sa le acopere ,se adauga 2 linguri de zahar si putina scortisoara.Se lasa la fiert circa 3-4 min.Se ia de pe foc,se scurg de apa,se lasa sa se racoreasca si apoi se amesteca usor cu gemul , nuca taiata marunt , 1 lingura de zahar si esenta de migdale.
Separat, intr-o forma de tort ,tapetata cu putin ulei si putina fainase aseaza aluatul,ridicandu-l pe margini(trebuie sa avem in vedere sa pastram ceva aluat pentru grilaj).Se inteapa aluatul cu o furculita si apoi se toarna compozitia de mai sus.Din restul de aluat se modeleaza suluri subtiri care se aseaza deasupra sub forma de gratar.Se bate un ou cu care se unge gratarul si se da desertul la cuptor pana cand se rumeneste.Se lasa sa se raceasca si apoi se poate taia.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii