autor:

Mihaela11

» » Dulciuri diverse

Desert cu spuma de capsuni

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 mai 2011

Ingrediente
-100 grame piscoturi de sampanie, -400 grame capsuni, -150 grame zahar pudra, -200 ml frisca lichida, -coaja rasa de la o lamie, -2 linguri suc de lamaie, -1 lingura esenta de vanilie, -coaja rasa si sucul de la o portocala, -frunza de menta verde pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Se bate frisca cu zaharul pudra la inceput la viteza moderata si apoi la viteza mare; se adauga coaja rasa de lamaie si portocal, sucul de lamie si vanilia; se lasa la rece pana pregatim capsunile.
Capsunile se spala, se curata de codite si se taie in sferturi, pastrand cateva pentru decor.
Se mixeaza pana obtinem un piureu.
Se adauga piureul de capsuni la crema de frisca si se amesteca folosind blenderul la viteza cea mai mica.
Se inmoaie cate un piscot de sampanie rupt in bucatele( cate unul pentru fiecare cupa) in suc de portocale si se aseaza pe baza cupelor.
Se aseaza in fiecare cupa cate un piscot intreg si se toarna spuma de capsuni.
Se decoreaza cu capsuni si frunze de menta verde.
Pofta buna!
Reteta pentru crema de capsuni am gasit-o pe acest blog:
http://cucina.jugariu.ro/2011/05/12/reteta-de-mousse-de-capsuni/
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dobos cu glazura alba

Dobos cu glazura alba

Pt foi:Bati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se dizolva.Adaugi praful de copt si faina

7 voturi    7 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Ananas caramelizat cu scortisoara si fulgi de ciocolata

Ananas caramelizat cu scortisoara si fulgi de ciocolata

Se imbraca rondelele de ananas in miere si se presara cu putin praf de scortisoara pe ambele parti. Se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stela Nastase , 15 mai 2014

    Chiar potrivit in perioada asta!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Un deliciu...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 mai 2011

    Multumesc Ramo!Si in plus nu se formeaza lichid la baza ca si la spuma de capsuni care se face cu albusuri.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

18 voturi

Ingrediente

  • -100 grame piscoturi de sampanie
  • -400 grame capsuni
  • -150 grame zahar pudra
  • -200 ml frisca lichida
  • -coaja rasa de la o lamie
  • -2 linguri suc de lamaie
  • -1 lingura esenta de vanilie
  • -coaja rasa si sucul de la o portocala
  • -frunza de menta verde pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

19 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Galuste de malai cu capsuni