Desert Fruit Hat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Desert Fruit Hat

Ingrediente

  • ingrediente pt.3 portii:
  • -1 plic scortisoara Kotanyi;
  • -250 g faina;
  • -200 g unt/margarna Rama;
  • -100 g zahar;
  • -2 banane;
  • -un pahar sampanie;
  • -1 borcanel cirese cocktail fara samburi;
  • -1/2 pepene galben;
  • -1 cutie mica de frisca Hulala;
  • -1 plic de zahar pudra;
  • -6 bete de vafa de cacao cu scortisoara,sau batoane de susan, batoane cu capucino ;

Mod de preparare

1.Se face un aluat fraged din unt/margarina Rama , faina, zahar si 2 linguri scortisoara.Se tine la rece o jumatate de ora.

2.Se incalzeste cuptorul.

3.Se bate frisca Hulala cu putin zahar pudra (2 linguri), se amesteca cu bucatele de pepene galben si se paseaza bine totul.Se obtine o crema verzuie galbuie.Se tine la rece.

4.Aluatul se intinde pe masa de lucru presarata cu faina, se face o foaie subtire, se taie fasii lungi.Folosim tava cu forme de briose. N ungem fiindca aluatul contine unt si nu e nevoie.Intindem cate o fasie lunga de aluat astfel incat sa ne iasa o palarie.Repetam pana terminam aluatul.Lasam sa se coaca pana se rumeneste.Le scoatem cu grija sa nu le rupem si le lasam sa se raceasca.Le pudram reci cu zahar pudra.

5.Amestecam cupa de sampanie rece cu crema de frisca cu pepene verde.

6.Se taie bananele rondele mari.Se umplu palariile cu un strat de rondele de banana, apoi un strat de cirese, apoi se toarna crema de pepene cu sampanie si deasupra punem iar o cireasa.

7.Le servim pe o farfurie alba sau neagra /rosie, pe care o pudram cu zahar pudra prin strecuratoare daca e rosie/neagra, sau cu scortisoara daca e alba.Decupam din hartie forma de manute mici si pudram zaharul/scortisoara peste hartie, ramanand apoi pe farfurie formele de manute.Asezam o palaria cu fructe (Fuit Hat) in mijloc si langa ea 2 bete incruscisate de scotisoara cu cacao(din comert).Trebuie servita imediat cat e rece, altfel crema inmoaie palaria si se strica aspectul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise