autor:

merisor

» » Dulciuri diverse

Desert la cupa, cu ciocolata alba si dulceata de trandafiri

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 ianuarie 2015

Ingrediente
100 gr ciocolata alba(de la Lidl), 250 gr frisca lichida Hulala, 250 gr mascarpone, 2 linguri dulceata de trandafiri(Raureni), 12 piscoturi Savoiardi, 500 ml cafea fiarta, mai slaba(3 lingurite cafea + 1 lingurita zahar), 25 ml Amaretto, 50 gr alune prajite si rasnite grosier, sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Preparam intai cafeaua la filtru din 500 ml apa si 3 lingurite cafea, apoi adaugam in ea 1 lingurita zahar, si un varf cutit sare.
Lasam cafeaua sa se raceasca si adaugam amaretto.
Rupem ciocolata in bucatele si o punem intr-un vas la foc moale, impreuna cu 100 ml frisca lichida si mestecam continuu pana se topeste ciocolata, apoi dam vasul la rece.
Mixam 150 ml frisca lichida pana devine cremoasa, apoi o amestecam cu dulceata de trandafiri.
Card ciocolata topita s-a racit, o mixam pana devine cremoasa, apoi o amestecam cu mascarponele, adaugand cate putin mascarpone si mixand energic.
Piscoturile le vom trece prin cafeaua cu amaretto, cate 2 secunde pe fiecare parte, astfel incat sa nu se insiropeze prea rau.
Asamblare:
Presaram pe fundul cupelor putine alune rasnite grosier, apoi asezam peste ele, cate un piscot rupt in doua.
Cu ajutorul unui posh, sau chiar doua, daca nu avem doua, folosim o punga de plastic, punem cremele peste piscoturi, alternandu-le sa se observe fiecare si mai presaram alune din loc in loc.
Mai adaugam cate doua piscoturi in fiecare cupa, apoi finalizam cu crema si alune.
Este un desert delicios si de efect, cu gust dulce-amarui.
Pofta buna!

TIPS-URI
Un strop de sare in cafea, ii va accentua simtitor gustul. Eu obisnuiesc sa pun si in cafeaua de baut, dar trebuie pusa putina sa nu se simta gust de sarat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la cupa, cu ciocolata alba si dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 100 gr ciocolata alba(de la Lidl)
  • 250 gr frisca lichida Hulala
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri dulceata de trandafiri(Raureni)
  • 12 piscoturi Savoiardi
  • 500 ml cafea fiarta
  • mai slaba(3 lingurite cafea + 1 lingurita zahar)
  • 25 ml Amaretto
  • 50 gr alune prajite si rasnite grosier
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

40 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

28 voturi    19 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

8 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Lamingtons - prajitura tavalita