Prajitura turnata cu branza si visine

Ouale, sarea si zaharul se mixeaza.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura turnata cu branza si visine

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 250 g zahar
  • 13 linguri ulei
  • 13 linguri lapte
  • esenta de vanilie
  • 400 g faina
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • Umplutura:
  • 300 g visine (cantarite fara samburi)
  • 500 g branza de vaca tare, desarata
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • esenta de rom
  • 50 g gris
  • Dimensiune tava: 21/31 cm

Mod de preparare

Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza.

Se toarna jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se presara o treime din visine din loc in loc peste aluat si se introduce tava la cuptor pana cand blatul este aproape copt.

Intre timp, se pregateste umplutura: branza se da pe razatoarea cea mare si se amesteca cu zaharul, ouale, esenta de rom, o treime din visine si grisul.

Se scoate tava din cuptor si se pune umplutura de branza peste blat, se presara restul de visine si se toarna restul de aluat. Se introduce tava din nou la cuptor pana cand prajitura este coapta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise