Ingrediente
Blat:, 4 oua, 1 praf de sare, 250 g zahar, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, esenta de vanilie, 400 g faina, 1 plic de praf de copt (10 g), Umplutura:, 300 g visine (cantarite fara samburi), 500 g branza de vaca tare, desarata, 200 g zahar, 3 oua, esenta de rom, 50 g gris, Dimensiune tava: 21/31 cm
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
3 voturi
Mod de preparare
Se toarna jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se presara o treime din visine din loc in loc peste aluat si se introduce tava la cuptor pana cand blatul este aproape copt.
Intre timp, se pregateste umplutura: branza se da pe razatoarea cea mare si se amesteca cu zaharul, ouale, esenta de rom, o treime din visine si grisul.
Se scoate tava din cuptor si se pune umplutura de branza peste blat, se presara restul de visine si se toarna restul de aluat. Se introduce tava din nou la cuptor pana cand prajitura este coapta.