autor:

andraconstantinescu

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura turnata cu branza si visine

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2019

Ingrediente
Blat:, 4 oua, 1 praf de sare, 250 g zahar, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, esenta de vanilie, 400 g faina, 1 plic de praf de copt (10 g), Umplutura:, 300 g visine (cantarite fara samburi), 500 g branza de vaca tare, desarata, 200 g zahar, 3 oua, esenta de rom, 50 g gris, Dimensiune tava: 21/31 cm

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza.



Se toarna jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se presara o treime din visine din loc in loc peste aluat si se introduce tava la cuptor pana cand blatul este aproape copt.



Intre timp, se pregateste umplutura: branza se da pe razatoarea cea mare si se amesteca cu zaharul, ouale, esenta de rom, o treime din visine si grisul.



Se scoate tava din cuptor si se pune umplutura de branza peste blat, se presara restul de visine si se toarna restul de aluat. Se introduce tava din nou la cuptor pana cand prajitura este coapta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Blatul: Ouale

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura turnata, cu branza dulce si visine

Prajitura turnata, cu branza dulce si visine

Avem nevoie de patru boluri . In primul bol ,spargem ouale intregi, adaugam zaharul si mixam pana

17 voturi    9 comentarii
1h 50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 250 g zahar
  • 13 linguri ulei
  • 13 linguri lapte
  • esenta de vanilie
  • 400 g faina
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • Umplutura:
  • 300 g visine (cantarite fara samburi)
  • 500 g branza de vaca tare
  • desarata
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • esenta de rom
  • 50 g gris
  • Dimensiune tava: 21/31 cm

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

15 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

3 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

6 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata