autor:

Rita Ilieș

» » Retete vegetariene

Desert raw vegan

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2014

Ingrediente
100 g curmale, 50 g goji, 50 g sâmburi de nucă, 30 g sâmburi de caise, 20 g fulgi de ovăz, 20 g fulgi de secară, 20 g fulgi de nucă de cocos, 20 g semințe de floarea soarelui, 20 g semințe de in, 20 g semințe de cânepă, 10 g pudră de roșcove, două linguri cu ulei de nucă presat la rece, două linguri cu ulei de șofrănel, 50 ml lapte din soia nemodifictă genetic

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Curmalele curățate de sâmburi și jumătate din cantitatea de goji le-am pus la hidratat preț de 2 ore.
Între timp, în blender, am tocat sâmburii de nucă și de floarea soarelui. Am adăugat nuca de cocos, semințele de in și pudra de roșcove. Odată hidratate, am completat gustul cu fructele de goji și curmalele hidratate, cu uleiul de nucă și cel de șofrănel, apoi am adăugat laptele de soia și fulgii de secară și ovăz.
Cu ajutorul unei spatule am încorporat și semințele de cânepă, cele de in și restul de goji.
Am așezat compoziția obținută într-o tăviță ( 20/15 cm ) tapetată cu hârtie de copt.
Desertul trebuie lăsat la frigider câteva ore ( eu l-am lăsat peste noapte ). Vă recomand să-l acoperiți cu folie alimentară pentru a se păstra mai bine.
Poftă bună!
Pont 1:
Recomand pudra de roșcove ca înlocuitor exclusiv de cacao mai ales în alimentația copiilor. Pudra de roșcove este bogată în calciu, în timp de cacaoa conține teobromină ce favorizează eliminarea lui. NU conține gluten ( principalul factor care favorizează declanșarea bolii celiace ), cofeină sau lactoză.
Pont 2:
Proprietățile uleiului de șofrănel nu sunt nici ele de neglijat. Acesta are un conținut mare de acizi grași esențiali Omega 6 și 9, vitamina E, și minerale, ajutând la menținerea sănătății celulelor și scăderea colesterolului rău ( LDL ). Previne obezitatea prin reducerea absorbției de lipide în țeuturi și accelerarea ratei metabolice inclusiv pe perioada de repau sau somn. Inhibă apetitul alimentar și favorizează eliminarea mai rapidă a grăsimilor din corp, reglează nivelul glicemiei din sânge, etc.
Pont 3:
Se poate adăuga și coajă rasă de citrice.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert raw vegan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Oua cu sparanghel

Oua cu sparanghel

Sparanghelul il spalam bine bine sub jetul de apa rece,eliminand toate resturile de nisip; Dupa

2 voturi    3 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Pâinici gustoase şi sănătoase

Pâinici gustoase şi sănătoase

Drojdia se prepară împreună cu laptele călduţ şi zahărul. Se amestecă în făina pregătită

4 voturi    1 comentariu
3h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2014

    O bunatate!!! Am salvat reteta pentru mai tarziu...

  • Laura_Durche

    Laura_Durche (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2014

    arata yummy!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 100 g curmale
  • 50 g goji
  • 50 g sâmburi de nucă
  • 30 g sâmburi de caise
  • 20 g fulgi de ovăz
  • 20 g fulgi de secară
  • 20 g fulgi de nucă de cocos
  • 20 g semințe de floarea soarelui
  • 20 g semințe de in
  • 20 g semințe de cânepă
  • 10 g pudră de roșcove
  • două linguri cu ulei de nucă presat la rece
  • două linguri cu ulei de șofrănel
  • 50 ml lapte din soia nemodifictă genetic

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

15 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

O bunatate!!! Am salvat reteta pentru mai tarziu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Granita de pepene rosu Granita de pepene rosu

Într-un castron se pun toate ingredientele şi se zdrobesc cu mixerul vertical până se obţine un lichid. Se toarnă

0 voturi    0 comentarii
1h
Bauturi
Vinete cu usturoi la cuptor Vinete cu usturoi la cuptor

Spălăm vinetele și le tăiem în jumatate, pe lungime. Le crestăm și le frecăm bine cu sare. Tăiem usturoiul felii

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Delicii de post de la bloggeri
Cartofi noi crocanti la cuptor