Ingrediente
Ex 2 kg caise, 2 kg piersici, pungi sau cutii din material plastic, , Deocamdata am pus spre congelare doar caise...
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
14 voturi
Mod de preparare
Se aleg caise si piersici coapte,tari ,sanatoase,se spala sub jet de apa rece , se lasa la zvantat,apoi se scot samburii. Caisele si piersicile sunt ceva mai pretentioase,incep sa-si schimbe imediat culoarea din momentul desfacerii in jumatate si indepartarii samburilor. Eu stropesc cu putina zeama de lamaie amestecata cu zahar jumatatile sau sferturile de caise si piersici inainte de ambalare...Mama in schimb le introduce doar cateva secunde in apa fiarta pentru a li se inmuia putin \"textura \",apoi le lasa sa se raceasca si le ambaleaza in pungulite. In ambele cazuri caisele si piersicile se pastreaza bine si putem prepara tarte, prajituri, compoturi,spume,creme delicioase...
constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009
Nu am congelat niciodata caise,persici ,etc...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009
Draga Vera ,am un congelator separat cu multe sertare, plus congelatorul incorportat in combina frigorifica este foarte incapator,cu mai multe sertare...Am spatiu suficient...Pupici...
vera , 03 septembrie 2009
Valentina, ce fel de congelator ai? Unde-ti stau toate cele? Felicitari esti o gospodina pe cinste!
Cristina P , 23 august 2009
Buna metoda si daca vrei poti sa faci o inghetata, ieri am facut una cu capsune congelate. Am scris reteta pe blogul meu http://ciocolatasizahar.blogspot.com.
mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009
Intr-adevar sunt gustoase...dar multe sertare trebuie sa mai am sa pun atatea cate as vrea.