Dovleceii se pot congela in mai multe moduri in functie de modul de preparare.Se vor alege dovlecei tineri, trufandale cum se spune din popor.
Dovleceii se spala ,se zvanta si se taie la capete. Fiind foarte tineri nu se vor curata de coaja.Coaja ii va ajuta sa se mentina tari.
1. Se vor taia cubulete,se va presara cu marar verde tocat foarte fin si se vor folosi la prepararea supelor,a cremelor,ciorbelor,la tocanite etc...
2. Se vor taia felii de pana la 1 cm grosime pentru dovlecei pane si musaca.
3. Se vor taia cubulete pentru a se folosi la prepararea dovleceilor prajiti.
4. Se vor taia in jumatate,se va scoate miezul si se vor ambala pentru a fi umpluti cu carne, branza, orez. Miezul obtinut prin scobirea dovleceilor se pastreaza pentru a fi folosit la sos deoarece da un gust foarte bun.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii