Dovleceii se pot congela in mai multe moduri in functie de modul de preparare.Se vor alege dovlecei tineri, trufandale cum se spune din popor.
Dovleceii se spala ,se zvanta si se taie la capete. Fiind foarte tineri nu se vor curata de coaja.Coaja ii va ajuta sa se mentina tari.
1. Se vor taia cubulete,se va presara cu marar verde tocat foarte fin si se vor folosi la prepararea supelor,a cremelor,ciorbelor,la tocanite etc...
2. Se vor taia felii de pana la 1 cm grosime pentru dovlecei pane si musaca.
3. Se vor taia cubulete pentru a se folosi la prepararea dovleceilor prajiti.
4. Se vor taia in jumatate,se va scoate miezul si se vor ambala pentru a fi umpluti cu carne, branza, orez. Miezul obtinut prin scobirea dovleceilor se pastreaza pentru a fi folosit la sos deoarece da un gust foarte bun.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii