Cea mai sigura si cea mai buna metoda de pastrare este congelarea.Congeland legumele avem avantajul sa le putem pregatim intr-un timp mai scurt,iar prin congelare isi pastreaza nealterate vitaminele si aromele.
Putem congela spanac, frunze de vita de vie, conopida, broccoli, fasole verde, mazare, bame, loboda,stevie...
Se va alege un spanac fraged sau tanar cum se spune din popor.Vom alege frunzele cu putina codita (si coditele contin multe vitamine),se spala si se lasa la zvantat.Apoi,se vor introduce in apa fiarta(pentru oparire)doar cat sa se inmoaie putin .Se vor scoate intr-o strecuratoare si se vor lasa sa se scurga si sa se raceasca foarte bine.
Se vor ambala in pungi sau in cutii din material plastic in portii care se vor gati o singura data.Eu ambalez spanacul in pungi de 250 g,500 g si il folosesc la supe-creme,ciorbe,mancare de spanac cu sau fara carne,umplutura pentru clatite,placinta etc...
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii