Cele mai bune deserturi nu au nevoie de un mod de preparare complicat...
Textura cremoasã a fructelor, cu nuci si parfumul de scortisoarã ...atât de simplu si bun :)
Spalã diospyros.
Decojeste-i cu grijã.
Presarã cu nucile mãcinate sau tocate grosier si scortisoarã dupã plac.
Curiozitãti
Diospyros kaki ( numele are originea din greaca " dióspuron" ce înseamnã alimentul zeilor; iar kaki din japonezã) sunt originare din China, foarte populare si în Japonia, sunt fructe de toamnã.
În Portugalia deasemenea sunt cultivate, cam dupã jumãtatatea luni octombrie se gãsesc peste tot.
Sunt fructe bogate în tanini, de aceea când nu sunt bine coapte au un gust amar.
Cele bine coapate sunt dulci ca mierea...
Au diverse culori : galben, portocaliu si rosii.
Cel mai mult sunt consumate proaspete sau la prepararea prãjiturilor.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii