Tort diplomat cu aroma de zmeura

Timp pregatire
360 minute
Complexitate
medie
Tort diplomat cu aroma de zmeura

Ingrediente

  • 4 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 3 plicuri gelatina alba fina,
  • vanilie,
  • 180 ml lapte,
  • 1000ml frisca lichida,
  • 4 iaurturi de zmeura ,
  • fructe dupa plac: zmeura, visine din compot, banane kiwi, portocala piersica din compot, ananas etc .
  • blatul normal din 5 oua si un litru de suc de zmeura natural

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul se adauga laptele si vanilia (2-3 vanilii), se pune la fiert pe abur amestecind mereu pana are consistenta unei smantani subtire. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se dizolva gelatina in putin suc de zmeura se adauga in crema din ou. Se bate frisca separat, apoi se adauga iaurtul in crema de ou cu gelatina si se incorporeaza treptat in frisca batuta cind sa incorporat bine se adauga fructele taiate cubulete.

Apoi, intr-o tava tapetata cu folie din plastic transparenta (tava in care sa copt blatul si se tapeteaza atat fundul tavii cit si pereti) se toarna toata compozitia rezultata, se insiropeaza blatul cu sucul, apoi se la la frigider citeva ore (peste noapte). Apoi se pune un platou peste tava si se rastoarna rapid cu fata in jos se indeparteaza folia si se orneaza dupa plac cu frisca si fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise