Doce da Casa (Desertul Casei)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Doce da Casa (Desertul Casei)

Ingrediente

  • 1 cutie lapte condensat cca. 400 gr.
  • biscuiti simpli (3-4 biscuiti pt. fiecare portie)
  • cafea tare cca. 200 ml
  • 1 plic budincã de vanilie
  • smântânã pt. friscã
  • Decor:
  • biscuiti sfãrâmati
  • biscuiti cu glazurã de ciocolatã

Mod de preparare

Este un desert care se gãseste în majoritatea restaurantelor si cafenelelor din Portugalia, este foarte ieftin si usor de fãcut iar rezultatul e un deliciu :) Este si preferatul meu.

1)Pregãtim cafeaua si o punem intr-un bol sau farfurie adâncã.

2)Se pregãteste budinca conform instructiunilor de pe plic, se lasã la rãcit. Cãldutã se amestecã cu laptele condensat.

3) Se bate smântâna cu 2 linguri de zahãr, pânã obtinem friscã si se pãstreazã la rece.

4)In cupe pt. înghetatã sau chiar o formã lungã rectangularã, se pun biscuiti dati prin cafea (fiecare pune dupã plac).

Se toarnã budincã peste fiecare, iar un rând de biscuiti dati prin cafea si la urmã frisca.

5)Se decoreazã cu biscuiti sfãrâmati, eu am tãiat în douã câtiva biscuiti cu glazurã si am pus în top.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise