DONUTS

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
DONUTS

Ingrediente

  • -600g faina
  • -100 g unt(margarina),la temperatura camerei
  • -2 oua
  • -cca 1/2 lingurita,sau ceva mai putin,sare
  • -cca250 ml lapte
  • -6 lingurite zahar
  • -1 lingurita(rasa),praf de copt
  • -2 lingurite drojdie
  • -arome(vanilie,coaja de lamiie,esenta de rom)
  • Pentru glazura
  • -4 linguri de zahar pudra
  • -sucul de la 1/2 de lamiie

Mod de preparare

Drojdia+1 lingurita de zahar(din cele 6 lingurite)se topeste in cca 10 linguri de lapte (din cele 250 ml),caldut,intr-un vas(pahar,de ex.);se lasa sa creasca cca 5 minute.

In timpul asta,ouale,untul,zaharul ramas,aromele,sarea,

se freaca bine;se adauga drojdia(cu laptele si zaharul),crescuta.Se amesteca,apoi se pune faina(cernuta cu praful de copt;se pune laptele,caldut,incetul cu incetul,pina se obtine un aluat,putin mai moale decit aluatul de cozonac;se framinta cca 8 minute.

Se pune,apoi,aluatul,intr-un vas,presarat cu putina faina;se acopera vasul,se inveleste intr-o paturica(tinuta in bucatarie pt asa ceva).

Se lasa sa creasca cca 1 ora;aluatul,trebuie sa-si dubleze volumul.

Se pune,apoi,pe suprafata de lucru,presarata cu faina;se framinta citeva secunde,apoi se intinde intr-o foaie,cu grosimea de cca 1 cm.

Se taie(daca nu avem ceva special,cu ce avem la ndemina)

rondele,gaurite la mijloc(vezi poza).

Se lasa sa creasca(rondelele)cca 10 minute,apoi se prajesc in ulei mult(ca pt cartofi pai) si fierbinte.

Focul sa fie moderat,sa se faca in mijloc(donuts).

Se pun,apoi,pe o farfurie,cu servetele absorbante

Cind sint reci,se pun pe un gratar si in zig-zag(sau cum vreti),se pune peste ele glazura:zaharul pudra +zeama de lamiie se freaca;sa fie de consistenta smintinii.Cu glazura se face,deci,un zig-zag,cu o lingura.

Glazura asta e buna,acrisoara.Se poate pune peste Donut,ciocolata(alba sau maro),topita sau zahar pudra;se pot si umple cu gem,budinca de vanilie............

Cind glazura e uscata,se servesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise