Dorada gustos si exotic in crusta de sare

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa
Dorada gustos si exotic in crusta de sare

Ingrediente

  • 5 buc.dorada
  • 4 kg sare grunjoasa
  • zeama de lamaie,ulei de masline

Mod de preparare

Pestii se curata de intestine si grasime,iar solzii nu se indeparteaza.Se spala si se sterg bine.

Intr-o tava se aseaza un strat de sare grunjoasa , ca un pat de cca 3 cm grosime,asezam pestii si ii acoperim complet cu un strat de sare de cca 2-3 cm.Introducem tava la cuptor,iar cand incepe sarea sa devina aurie este gata.Dureaza cam 2 ore.

Trebuie sa aveti multa rabdare pentru a indeparta crusta de sare si multa atentie pentru a scoate pestii intregi,cu tot cu piele.

Crusta de sare se desface de jur imprejurul tavii cu ajutorul unui cutit,iar cu un ciocan de batut friptura(snitelele) se bate usor, usor deasupra pentru a crapa crusta de sare si tot asa pana scoatem pestii pe care ii asezam pe un platou curat.

Pestii isi iau sare exact cat au nevoie ,iar la servire se indeparteaza pielea si oasele , servindu-se cu zeama de lamaie si stropiti cu putin ulei de masline.

Dorada este un peste oceanic foarte rar cu carnea alba,gustoasa insa acum se creste mult in crescatorii si de aceea are un pret putin mai ridicat.Dar,merita sa ne satisfacem pofta sau curiozitatea culinara macar o data,nu?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise