Varianta 1:
Se face un aluat din cele de mai sus, se lasă 30 de minute la frigider.
Din jumătate se întinde o foaie şi se pune în tava unsă cu ulei sau unsoare.
Peste aluat se pune o dulceaţă mai groasă/gem/marmeladă de care doriţi amestecată cu nuci.
Din aluatul rămas se fac fâşii lungi care se pun peste dulceaţă.
Se coace până se rumeneşte.
Varianta a doua:
Preîncălzeşte cuptorul la 180 ° C (t. 6).
Topeşte untul.
Bate ouăle cu zahărul.
Adaugă untul topit, nucile. Amestecă.
Adaugă făina si praful de copt, amestecă.
Se taie în felii merele şi se adaugă sucul de lămâie.
Se toarnă într-o formă de tort (24 cm diametru), unsă cu unt.
Coace aproximativ 50 min.
Lasă să se răcească 10 minute înainte să o scoţi din formă.
Serviţi la temperatura camerei sau caldă.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii