Două variante de prăjitură cu nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Două variante de prăjitură cu nuci

Ingrediente

  • Varianta de criză sau "coteţ":
  • 200 g zahăr
  • 200 g unsoare
  • 2 ouă
  • 4-5 linguri de smântână
  • Coajă de lămâie
  • 500 g de făină
  • 1 vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu
  • Puţină sare
  • Umplutură din 300g nuci măcinate şi 1 borcan de dulceaţă
  • Varianta a două, "modernă":
  • - 100 g nuci tăiate
  • - 500 g de mere Golden
  • - 100 g făină
  • - 3 ouă
  • - 125 g de zahăr
  • - 75 g unt sărat
  • - 1 / 2 linguriţă praf de copt
  • - 1 lămâie

Mod de preparare

Varianta 1:

Se face un aluat din cele de mai sus, se lasă 30 de minute la frigider.

Din jumătate se întinde o foaie şi se pune în tava unsă cu ulei sau unsoare.

Peste aluat se pune o dulceaţă mai groasă/gem/marmeladă de care doriţi amestecată cu nuci.

Din aluatul rămas se fac fâşii lungi care se pun peste dulceaţă.

Se coace până se rumeneşte.

Varianta a doua:

Preîncălzeşte cuptorul la 180 ° C (t. 6).

Topeşte untul.

Bate ouăle cu zahărul.

Adaugă untul topit, nucile. Amestecă.

Adaugă făina si praful de copt, amestecă.

Se taie în felii merele şi se adaugă sucul de lămâie.

Se toarnă într-o formă de tort (24 cm diametru), unsă cu unt.

Coace aproximativ 50 min.

Lasă să se răcească 10 minute înainte să o scoţi din formă.

Serviţi la temperatura camerei sau caldă.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise