Zahărul și laptele se pun într-o cratiță, la foc mic, și se amestecă până când zahărul se topește.
Dizolvați drojdia în jumătate din cantitatea de lapte cald. Amestecați și puneți-o de-o parte.
Restul de lapte se pune din nou pe foc și se adaugă untul. Se încălzește ușor ( laptele nu trebuie să fiarbă ).
Făina și sarea se cern într-un castron încăpător unde se adăuga și laptele cu drojdia, laptele cu untul și cele două gălbenușuri. Se frământă un aluat elastic și se lasă să dospească până când își dublează volumul.
Întindem aluatul la o grosime de 1 cm și tăiem cu forma cercuri cărora le vom decupa apoi mijlocul ( dacă nu aveți forme de mărimi diferite, puteți folosi un pahar și un degetar pentru a decupa mijlocul ). Așezăm fiecare doughnut pe hârtie de copt și mai lăsăm să dospească circa 15-20 de minute.
Încingem uleiul, apoi reducem focul. Se coc pe ambele părți până când devin aurii. Le scoatem pe un șervețel și le lăsăm să se răcească.
Glazura se prepară pe bain marie. Amestecăm ciocolata mărunțită cu untul, iar după ce s-a topit adăugăm smântâna. Eu am folosit două tipuri de ciocolată.
Fiecare gogoașă am încins-o în glazura de ciocolată ( doar partea superioară ) apoi am presărat bomboane colorate.
Spor la bucătărit și poftă bună!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii