Dovezi de iubire in prajitura cu branza

Dovezi de iubire in prajitura cu branza

Ingrediente

  • 4 oua
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g smantana
  • 150 g iaurt
  • 150 de grame zahar (aici puteti jongla dupa cat de dulci va plac deserturile)
  • 3 linguri gris
  • zahar vanilat/esenta vanilie
  • coaja rasa de portocala - eu am gasit uscata, de la portocale netratate cu chimicale
  • putin unt moale pentru uns formele
  • Optionale:
  • o para mare
  • 2 linguri stafide
  • ciocolata (am pus 2 patratele rase pt 200 g compozitie de branza)
  • putin zahar brun pentru presarat pe deasupra
  • Pentru servit am mai folosit:
  • alune de padure
  • 2 patratele ciocolata alba
  • dulceata de capsune
  • cateva frunzulite de menta

Mod de preparare

Pentru a obtine o compozitie cremoasa cel mai bine este sa folosim un robot de bucatarie. Branza de vaci este posibil sa fie mai uscata, caz in care se aduna intr-un fel de bobite (intelegeti voi ce vreau sa spun) pe care robotul numai bine le taie si le omogenizeaza. Cine nu are robot, e bine sa caute o branza de vaci mai cremoasa.

Asaa…. punem toate ingredientele (oua, branza, iaurt, smantana, zahar, gris, arome) intr-un vas si amestecam bine de tot.

Pentru prajiturelele cu ciocolata, radem pe razatoarea mica ciocolata, apoi adaugam 200 g compozitie de branza si amestecam. Am uns formele de silicon cu unt si am turnat compozitia.

Para am taiat-o in feliute subtiri, am asezat-o in forme si am presarat zahar brun. Alta combinatie ar fi pere, stafide si zahar brun.

Le-am pus la cuptor, la 180 de grade. Timpul de coacere difera in functie de marimea formelor - cam 15 minute cele mici de tot cu ciocolata, 20-25 de minute cele in forme de briose, 30-35 cele in tavite. Ideea este sa le verificati, iar cand centrul nu mai este lichid sunt gata. Cand le scoateti din cuptor, prajiturelele de branza sunt foarte fragede si moi. Cand se racesc se strang si se mai intaresc.

Pentru prezentare am folosit dulceata de capsuni, menta, alune de padure maruntite, iar unele inimioare le-am uns cu ciocolata alba topita la bain-marie. Cu asa un desert sigur veti primi o gramada de zambete si cine stie… poate si iubire vesnica ;)

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul IriA.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise