Dovleac fiert

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Dovleac fiert

Ingrediente

  • dovleac
  • apa

Mod de preparare

Dovleacul se spala, se curata de samburi, se pune la fiert in apa rece, se fierbe cam 25-30 minute, la foc domol. Se stie ca dovleacul are o sumedenie de calitati, el fiind o bogata sursa de antioxidanti si beta-caroten. Pulpa de dovleac este bogata in vitaminele E, C, provitamina A, saruri minerale. Puteti consuma dovleacul fiert, copt, in placinte, sau in diferite combinatii la salate de rosii, castraveti, la supe. La tara femeile il folosesc la prepararea cozonacului pt a-i da o culoare galbena, aurie, in special la cozonacul de post unde nu se folosesc oua. Eu am preferat sa-l mananc asa fiert, mi-a fost dor de dovleacul bunicii, care il pregatea fiert sau copt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise