1. Se spala dovleceii, se curata de codita si de varf, iar apoi se taie in doua si fiecare jumatate se taie in sferturi.
2. In borcane de aproximativ 2 l se aseaza pe fund marar, dafin,catei de usturoi, piper boabe si mustar boabe.
3. apoi se aseaza feliile de dovlecei in picioare, iar printre ei se mai pune marar.
4. Cand terminam primul rand adaugam iar dafin, piper, usturoi, mustar si putem pune randul urmator.
5. La final se adauga iar condimentele si este de preferat sa punem bete de marar deasupra pentru a-i tine in solutie.
6. Intr-o oala se prepara solutia: 2l de apa, cu 60 g sare, otetul si mierea de albine. Se aduce totul la ferbere si se toarna fierbinte peste dovlecei.
7. Se lasa intr-un loc insorit pentru 4-5 zile si gata. Apoi se pot manca alaturi de diferite preparate din legume si carne.
Pofta buna!
P.S. Trebuie sa va spun sa nu incercati reteta pentru iarna pentru ca nu va tine, solutia pentru murat are cu totul alte cantitati pentru cei de iarna.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii