Dovlecei - nuferi - cu curcan

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Dovlecei - nuferi - cu curcan

Ingrediente

  • 400 g carne tocata de curcan
  • 3 dovlecei mai mari (400-500 g fiecare)
  • 50 g orez
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 3-4 linguri de faina
  • 1 legatura marar
  • cateva frunze de spanac
  • 300 ml bulion
  • 50 ml ketchup
  • 50 ml ulei
  • optional cateva ciuperci
  • sare, piper, 1 cub sau 1 lingurita concentrat de pui

Mod de preparare

Tocati marunt ceapa, ardeiul gras (ciupercile) si radeti morcovii (pastrati 1/2 morcov pentru decor). Caliti in 30 ml ulei legumele tocate, adaugati verdeata tocata, orez si 100 ml bulion, ketchup. Lasati pe foc 10-15 minute, pana ce orezul este fiert pe jumatate. Condimentati si adaugati totul peste carnea tocata. Omogenizati bine umplutura.

Dovleceii se spala si se curata foarte subtire de coaja. Se taie in bucati de 8-10 cm lungime si fiecare bucata se scobeste, lasand cam 1 cm intreg la baza si marginile de aproximativ 7-8 mm grosime.

Cu un cutit micut scoateti de pe margine bucati triunghiulare cu baza in sus si cu o latime de aproximativ 3-4 cm, ca sa formati petalele nuferilor. Presarati apoi dovleceii cu sare, piper si concentrat si umpleti-i cu compozitia de carne. In mijlocul fiecarui nufar infigeti cateva bastonase subtiri de morcov si putin marar (staminele si pistilul nufarului). Asezati nuferii intr-o tava mai inalta pe un pat de felii de rosii, ardei gras, cateva frunze de spanac, marar.

Turnati in tava bulionul ramas si 300-400 ml apa, cat sa acopere bine carnea. Varfurile nuferilor pot ramane afara din zeama. Dati tava la cuptor 60 minute la foc mic.

Scoateti tava si acoperiti nuferii cu folie de aluminiu (staniol) si mai lasati 45 minute la foc mic. Scoateti nuferii cu o paleta pe un platou iar in tava adaugati faina desfacuta in putina apa, condimentati, puneti tava pe flacara aragazului si amestecati bine cu un tel para pana se leaga sosul. Turnati sosul in platou si garnisiti cu smantana, frunze de spanac, ketchup, verdeata, felii de rosii, etc.

Cu ce s-a scobit din dovlecei puteti face o supa crema.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise