Dovleceii spalati se taie in doua, pe latime.
Dovleceii spalati se taie in doua, pe latime, apoi fiecare jumatate feliata pe lungime, se pudreaza cu sare si se lasa sa se scurga pe un tocator inclinat.
Intr-un castron, se bat ouale cu un praf de sare, se adauga piper, cimbru, usturoiul pisat, iar la final, faina de hrisca; compozitia trebuie sa fie de consistenta aluatului de clatite, putin mai gros; daca e nevoie, se poate adauga putina apa.
Feliile de dovlecel, se usuca cu prosoape de hartie, se trec prin aluat, apoi se pun la prajit in ulei incins; dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se scot pe farfurie cu prosop de hartie ca sa absoarba uleiul in exces.
Se servesc cu lamaie si sos de usturoi cu iaurt.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii