Ingrediente
2-3 dovlecei tineri, 2 oua, 4 linguri faina, 4 catei de usturoi, 100 ml ulei de prajit, cateva fire de patrunjel, 1/4 ardei rosu, 1 ardei iute, sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 25 min
30 voturi
Mod de preparare
Taiati dovleceii in felii de 5-6 mm grosime, pudrati-le cu sare si puneti-le una paste alta in gramezi de 8-10 bucati. Lasati-le sa stea vreo 10 minute.
Intre timp preparati un aluat ca de clatite din oua, faina, 1-2 linguri de apa, putin piper. Presati cu palma, nu prea tare, gramezile de dovlecei, ca sa lase zeama.
Intr-o tigaie puneti uleiul la incins la foc mic. Dati pe rand fiecare felie prin aluat si puneti-le in tigaie. Dupa 2-3 minute se intorc pe partea cealalta, iar cand sunt gata se scot pe hartie absorbanta.
Mutati dovleceii pe platou si garnisiti cu usturoi zdrobit, felii de ardei gras rosu, ardei iute, frunze de patrunjel.
Se servesc ca atare sau ca garnitura.
Pofta buna.
Sidy (Chef de cuisine) , 13 mai 2010
Doina sunt deliciosi dovleceii tai asa cu usturoi.Si eu ii fac cam cum spune Mirey...
Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010
Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009
Si eu fac uneori mamaliga. Doar ca, in afara de mine, nimeni nu prea mananca mamaliga.
zana b. (Chef de cuisine) , 13 august 2009
Fac cat de des pot aceasta reteta ca-mi plac dovleceii pregatiti astfel. Eu fac un pic de mamaliga si un mujdei de usturoi can fac dovlecei pane.Sunt f. gustosi,incercati .
Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 august 2009
Arata foarte apetisant, Mirey.
mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009
Serviti si o portie de la mine.Eu ii tai cubulete, ii pun in aluat de clatite si ii pun cu lingura in ulei incins.
mirey (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009
Si mie imi plac dovleceii pane.
catalina (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009
si eu prepar reteta asta doar ca in loc de faina pun pesmet in compozitie.In schimb trec dovleceii prin faina si apoi prin compozitie.Dovleceii pane sunt o bunatate indiferent de reteta dupa care sunt preparati!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009
O sa mai atasez o fotografie...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009
Si mie imi place sa combin la fierbere in acelasi vas ardei umpluti, dovlecei, sarmalute, rosii umplute, isi lasa fiecare aroma si gustul si iese ceva unic.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009
Eu adaug si marar...
Doina Varga (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009
Noua ne plac si cei umpluti. De multe ori, cand fac ardei sau sarmalute, mai pun cate si un dovlecel.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009
Si noi consumam dovlecei, ne plac foarte mult gatiti pane.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009
Mie personal imi plac foartye mult dovleceii si imi fac mereu,pentru ca nu au calorii prea multe si sunt buni la dieta.Felicitari pentru reteta.
Alexandrina (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009
Doina, arata foarte bine dovleceii! Mie imi plac tare mult.