autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane Doina

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
2-3 dovlecei tineri, 2 oua, 4 linguri faina, 4 catei de usturoi, 100 ml ulei de prajit, cateva fire de patrunjel, 1/4 ardei rosu, 1 ardei iute, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

30 voturi

Mod de preparare

Spalati, stergeti dovleceii si taiati-le coditele.
Taiati dovleceii in felii de 5-6 mm grosime, pudrati-le cu sare si puneti-le una paste alta in gramezi de 8-10 bucati. Lasati-le sa stea vreo 10 minute.
Intre timp preparati un aluat ca de clatite din oua, faina, 1-2 linguri de apa, putin piper. Presati cu palma, nu prea tare, gramezile de dovlecei, ca sa lase zeama.
Intr-o tigaie puneti uleiul la incins la foc mic. Dati pe rand fiecare felie prin aluat si puneti-le in tigaie. Dupa 2-3 minute se intorc pe partea cealalta, iar cand sunt gata se scot pe hartie absorbanta.
Mutati dovleceii pe platou si garnisiti cu usturoi zdrobit, felii de ardei gras rosu, ardei iute, frunze de patrunjel.
Se servesc ca atare sau ca garnitura.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane Doina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Coltunasi cu cartofi

Coltunasi cu cartofi

Pregatirea aluatului: Cernem faina intr-un bol, adaugam sare, praf de copt, apa si amestecam

14 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi copti cu sunca si cascaval si sos alb

Cartofi copti cu sunca si cascaval si sos alb

Preparare: Se spala cartofi si se freaca usor coaja iar apoi se taie in doua,pe lungime.Se scobeste

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Sunt tare gustosi, ne plac tare mult.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Foarte buni!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Doina sunt deliciosi dovleceii tai asa cu usturoi.Si eu ii fac cam cum spune Mirey...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Si eu fac uneori mamaliga. Doar ca, in afara de mine, nimeni nu prea mananca mamaliga.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Fac cat de des pot aceasta reteta ca-mi plac dovleceii pregatiti astfel. Eu fac un pic de mamaliga si un mujdei de usturoi can fac dovlecei pane.Sunt f. gustosi,incercati .

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Arata foarte apetisant, Mirey.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Serviti si o portie de la mine.Eu ii tai cubulete, ii pun in aluat de clatite si ii pun cu lingura in ulei incins.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Si mie imi plac dovleceii pane.

    • catalina

      catalina (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

      si eu prepar reteta asta doar ca in loc de faina pun pesmet in compozitie.In schimb trec dovleceii prin faina si apoi prin compozitie.Dovleceii pane sunt o bunatate indiferent de reteta dupa care sunt preparati!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      O sa mai atasez o fotografie...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      Si mie imi place sa combin la fierbere in acelasi vas ardei umpluti, dovlecei, sarmalute, rosii umplute, isi lasa fiecare aroma si gustul si iese ceva unic.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      Eu adaug si marar...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Noua ne plac si cei umpluti. De multe ori, cand fac ardei sau sarmalute, mai pun cate si un dovlecel.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Si noi consumam dovlecei, ne plac foarte mult gatiti pane.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Mie personal imi plac foartye mult dovleceii si imi fac mereu,pentru ca nu au calorii prea multe si sunt buni la dieta.Felicitari pentru reteta.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Doina, arata foarte bine dovleceii! Mie imi plac tare mult.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

30 voturi

Ingrediente

  • 2-3 dovlecei tineri
  • 2 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 catei de usturoi
  • 100 ml ulei de prajit
  • cateva fire de patrunjel
  • 1/4 ardei rosu
  • 1 ardei iute
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

132 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu conopida la cuptor Ardei umpluti cu conopida la cuptor

Conopida desfacută buchețele se fierbe 10 minute în apă cu sare; După ce s-a fiert, se scurge apa și se lasă la racit: Ardeii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulas de vita Gulas de vita

Punem pulpa de vită, tăiată cubulețe mari, la fiert in oala minune pt 2 ore fără sare. Căt fierbe carnea, intr-o oala punem

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Paste carbonara