Autor:
lizz (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 28 iunie 2009
Ingrediente
4 dovlecei scobiti de miez, , umplutura:, 1/2 kg carne tocata, 1 ceapa tocata, 1 lingura orez, 1 lingura bulion, sare si piper, 3 linguri ulei, , legume:, 2 cepe taiate in 4 sferturi, 3 rosii taiate felii mari, 1 lingura de morcov si mazare, 1 sfert de telina taiata cuburi mari, sare, condimente
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
Mod de preparare
Intr-o cratita se pune carnea tocata la prajit in ulei incins. Dupa ce s-a dus sangele, se adauga orezul si o ceasca de apa si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Apoi se pune si bulionul si lasam la foc inca 5 minute.
Intr-un vas larg se aseaza dovleceii si se pune umplutura in ei. Apoi, in jurul lor, se adauga legumele. Se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Se face un sos din 3 linguri de bilion si apa si se toarca peste dovlecei.
Se lasa la cuptor pentru 1 ora si jumatate. Daca e cazul, adaugati din cand in cand putina apa. Se servesc fierbinti cu smantana deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Intr-un vas, se amesteca carnea, parmezanul, ouale, pesmetul, busuiocul tocat, nucsoara, sare si
0 voturi
0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Curatam dovleceii si ii taiem in 2 pe lungime. Asezam dovleceii intr-o tava acoperita cu hartie de
17 voturi
3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
flori de piatra (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009
Foarte buni sunt dovleceii umpluti.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009
Un deliciu ...Frumoasa prezentare...
vera (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009
Frumos, si tare bun!