Speli bine dovleceii, le tai un capacel,la capatul mai larg, dupa care ii scobesti bine cu o ligurita.Ii pui la fiert in apa putin sarata, timp de 15 minute, ca sa se inmoaie putin. Apoi, ii scurgi in strecuratoare cu partea scobita in jos.
Dupa ce s-au scurs bine, ii umpli astfel: in dovlecelul scobit, pui un ardei capia copt din otet, astfel incat sa se formeze doua randuri,din care un rand de dovlecel si un rand de ardei capia. In mijloc adaugi jumatate de cabanos pe care il infasori in cascaval feliat. Dupa ce ai umplut dovlecelul, ii pui un capac dintr-o feliutza de kaizer.
Separat, faci un sos astfel: intr-o tigaie incingi un pic ulei, dupa care adaugi ceapa tocata marunt, ardeiul taiat feliute, miezul de la dovleceii scobiti, rosiile taiate marunt si sare, dupa gust. Lasi sa fiarba bine, aproximativ 15 min.
Intr-o tava pui jumatate din sos, aranjezi dovleceii umpluti si adaugi restul sosului. Introduci tava la cuptor pentru 30 minute. Cand este gata presari patrunjelul tocat marunt.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii